Bevlogen aan het werk

De strijd om talent was nog nooit zo hevig als nu. Volgens onderzoek van McKinsey overweegt 40% van de werknemers een vertrek bij hun huidige werkgever.

Werkgevers moeten vandaag de dag niet alleen talenten aantrekken, maar ook een omgeving creëren waarin medewerkers goed kunnen presteren en optimaal tot hun recht komen. Alleen dan kunnen mensen voor de organisatie behouden blijven.

Daarom is bevlogenheid in bedrijven over de hele wereld een actueel thema. Door hierin te investeren daalt het verzuim & verloop en stijgt de productiviteit & klantgerichtheid van je personeel. 

Hoe bevlogen zijn jouw medewerkers? Welke bronnen vergroten de kans op bevlogenheid en hoe kun je deze aanboren? Wat kun je zelf doen om weer of meer te gaan floreren?

Vooral nu, in deze turbulente tijd, moeten veel mensen zich weer herinneren waar ze energie van krijgen, waar ze voor op willen staan en waar ze goed in zijn. 

Tijdens deze inspiratiesessie deelt Ronald van der Molen drie baanbrekende inzichten uit de wetenschap over welzijn. Hiermee kunnen deelnemers hun eigen bevlogenheid vergroten én de bevlogenheid van de mensen om hen heen.

Inclusief interessante onderzoeken, prikkelende vragen, praktische voorbeelden en originele oefeningen die tot nadenken stemmen en duurzame resultaten opleveren.

Aan het eind van deze inspiratiesessie:

– Snap je het verschil tussen bevlogenheid en werkverslaving
– Heb je nieuwe, verfrissende inzichten en ideeën om weer of meer te floreren
– Begrijp je welke bronnen de kans op bevlogenheid vergroten en hoe je deze kunt aanboren
– Kun je adequater omgaan met werkdruk, stress & burn-out klachten
– Weet je hoe je jouw geluk en dat van anderen kunt vergroten 

 

Wat hebben wij een ontzettend gave inspiratiesessie gehad met Ronald en Mirjam van VitalforWork. Inhoudelijk ijzersterk, fraaie handouts en een prachtig online programma voor de toepassing. Los van de inhoud deed Ronald het als presentator bijzonder goed. Lekker interactief en goede kanalisering & beantwoording van kritische vragen. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar. Ik ga eens kijken hoe we dit in ons bedrijf een plek kunnen geven.

Jan Bosman

Eigenaar, Talent Enterprise en PHOCUS

De organisatie zo laten groeien dat medewerkers gaan floreren, zelf met ideeën komen en zich makkelijk kunnen aanpassen aan de snel veranderende omgeving. Dat sprak me enorm aan als rode draad in de inspirerende sessies van Ronald.

Wouter van Vliet

Sectormanager, Van Iperen

“Wat achter ons ligt en wat voor ons ligt, is niets vergeleken met wat er in ons ligt.” (Ralph Waldo Emerson)