Ontdekkingsreis

Voor bedrijven die op zoek zijn naar een vernieuwend vitaliteitsprogramma, bieden we een ontdekkingsreis van 9 of 12 maanden met drie etappes. 

Bij de start krijgen deelnemers (desgewenst) inzicht in hun huidige fysieke & mentale conditie. Vervolgens ontvangen ze inspiratie en professionele begeleiding om een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Inclusief impactvolle sessies, online modules, handige tools, workshops, challenges, e-coaching en een app met een uitgebreid beloningsprogramma.

Met de natuur als inspiratiebron heeft Ronald mijn team geholpen om te groeien in bevlogenheid en productiviteit. Dit traject zit vol diepgang, interessante oefeningen, praktische adviezen en inspirerende voorbeelden. Het helpt je om meer vrucht te dragen, oftewel: anderen van jou te laten genieten. 

Antoinette Dijkhuizen

Directeur, 4You

Etappe 1: Inspiratie

Tijdens de inspiratie etappe worden deelnemers uitgedaagd om persoonlijk te gaan floreren. Onderzoek laat zien dat vitaliteit & bevlogenheid niet ontstaan door taakeisen te verminderen, maar door energiebronnen aan te boren.

Daarom hanteren we een amplitieve aanpak die energie geeft en het welzijn van mensen vergroot. Wij proberen bijvoorbeeld niet om het verzuim te verlagen, maar bieden een app om de gezondheid te verhogen.

We gebruiken ook geen plan om werkdruk te verminderen, maar een Energie Kompas om energiebronnen te vermeerderen. Hierdoor nemen de prestaties toe en ervaren werknemers minder (werk)stress.

Etappe 2: Innovatie

Werk verandert razendsnel onder invloed van digitalisering, robotisering en artificial intelligence. Daarom stimuleren we deelnemers tijdens de innovatie etappe om hun levensstijl én hun werkomgeving te vernieuwen. 

Tijdens de workshops gaan deelnemers aan de slag met thema’s die hen stimuleren om weer of meer te floreren. Daarnaast organiseren we innovatiesessies op directie-, afdeling- en teamniveau. Tijdens deze sessies bedenken leidinggevenden en medewerkers experimenten om de werkomgeving te vernieuwen in fysiek, procesmatig en/of sociaal opzicht.

Door de juiste combinatie tussen workshops (inzicht en oplossingen genereren) online modules (oefening baart kunst) en e-consults (verdieping op individueel niveau) neemt de kans toe dat er duurzame resultaten ontstaan.

 Etappe 3: Implementatie

Om de ingezette beweging te versterken organiseren we de masterclass ‘Boost your talent’. Tijdens deze interactieve (online) sessie worden deelnemers uitgedaagd om hun talenten te ontdekken, in te zetten en te ontplooien.

Daarnaast ontwikkelen we in co-creatie krachtige interventies die gezonde en duurzame keuzes stimuleren. Hierbij maken we gebruik van de vernieuwing die is ontstaan tijdens de innovatiesessies.

Een optimale verbinding tussen werk, privé en persoonlijkheid zorgt ervoor dat mensen in iedere situatie en levensfase over voldoende energiebronnen beschikken. En omdat zowel het gedrag als de werkomgeving veranderen, wordt de zogeheten ‘return on investment’ flink verhoogd. 

“Ontdek hoe een eenzame worsteling verandert in een inspirerende reis.”